31 Αυγ 2011

Yπό πίεση...

Η πλήρης αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Tρόικας έχει ξεπεράσει κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη. Τα περίφημα Mνημόνια έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε απελπιστικό βαθμό. Δεν δημιουργούν κανένα τοπίο επένδυσης, δημιουργίας, οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.
 
Η ακολοθούμενη πολιτική βαθαίνει την ύφεση, γιγαντώνει την ανεργία και δημιουργεί ιδιωτικά ολιγοπώλια σε πολλούς τομείς της οικονομίας μειώνοντας τον ανταγωνισμό άρα και τις επενδύσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τελικά την παραγωγή πλούτου. Το Kράτος δεν μπορεί να εισπράξει περισσότερα από λιγότερες και φτωχότερες επιχειρήσεις και από φτωχότερους πολίτες και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος από νέα μέτρα που δεν φέρνουν τα προσδοκώμενα  έσοδα για να έρθουν τα επόμενα κ.ο.κ. Κάθε μέρα ακούμε για στόχους που δεν πετυχαίνονται, για χρονοδιαγράμματα που δεν τηρούνται και για αποφάσεις που δεν είναι αυτό που δείχνουν.
Μετά από τη χειρότερη λιτότητα που γνώρισε ποτέ ο λαός δεν υπάρχει τίποτα που να φέρνει λίγη αισιοδοξία, μια ελπίδα για τον άνεργο, για τον ημιαπασχολούμενο, γι’ αυτόν που ξεκινάει τη ζωή του. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση προσανατολίστηκε, με τη διαρκή παρότρυνση τηλεοπτικού σταθμού που τη στηρίζει, σε μια εξπρές εμφάνιση στη ΔEΘ. Αφού κατάλαβαν ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με ξεκάθαρη παραδοχή της πλήρους αποτυχίας τους αποφάσισαν να κάνουν μια επικοινωνιακή επίθεση με «νομοσχέδια» και «επενδύσεις» της τελευταίας στιγμής για να μη μιλήσουν για τα πραγματικά προβλήματα.
Η εικόνα της κυβέρνησης θυμίζει ένα φοβισμένο σκορποχώρι. Όλοι οι Yπουργοί εφαρμόζουν προσωπικές πολιτικές με κάποιους να έχουν αποφασίσει να γίνουν αρεστοί στο λαό και άλλους να θέλουν τα συγχαρητήρια της Tρόικας. Αψυχολόγητες αποφάσεις, χωρίς κανένα πολιτικό ή οικονομικό όφελος δημιουργούν πρόσθετο άγχος και μεγαλύτερη ανασφάλεια. Στο τέλος η όποια ελληνική κυβέρνηση βρεθεί στην εξουσία δεν θα μπορέσει ν’ αποφύγει την εκποίηση του εθνικού πλούτου σε «τιμή ευκαιρίας» για τους δανειστές μας.
Υπό πίεση λοιπόν η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατηθεί η ίδια στην εξουσία πιέζοντας τους πολίτες με μέτρα «παράλογα» κατά την παραδοχή του Προέδρου και του πρωθυπουργεύοντος Aντιπροέδρου της κυβέρνησης που τυχαίνει να διαχειρίζεται και τα οικονομικά της χώρας. Αυτός ο πονεμένος λαός δείχνει απίστευτες αντοχές και μπορεί ακόμα να κρατά την ψυχραιμία του αντέχοντας μια κακή κυβέρνηση και ένα εχθρικό διεθνές περιβάλλον.
           Γ.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου