13 Σεπ 2011

H τραγικότερη εμφάνιση

Η ελληνική κυβέρνηση θύμισε στη ΔEΘ ένα σημείο στο Mάκβεθ, όπου ο Mάκβεθ αναφέρει «έχω τόσο βαθιά στο αίμα περπατήσει, ώστε - αν ζητήσω τώρα να γυρίσω πίσω - θάναι όμοια δύσκολο, όσο και να προχωρήσω». Αντιλαμβάνεται και η ίδια το κόστος των ολέθριων επιλογών της, το αδιέξοδο της οικονομικής της πολιτικής και απολογείται ενεργώντας με σπασμοδικές κινήσεις. Ένα ακόμη χαράτσι το οποίο θα μας σώσει…!
Η εικόνα του Πρωθυπουργού συνολικά στη ΔEΘ ήταν απογοητευτική για τον ελληνικό λαό. Μια κακή ομιλία γεμάτη ασάφειες με ανεδαφικές υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον και τον με σαφή τρόπο διατυπωμένο στόχο «ένας εργαζόμενος σε κάθε ελληνική οικογένεια». Συνεχώς αποτυχημένα απολογητικός, με κυρτούς ώμους και απαισιόδοξη χροιά στο λόγο, καταλάβαινε και ο ίδιος ότι η εμφάνισή του δεν μπορούσε να βοηθήσει σε τίποτα. Έτσι, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ούτε μαζικές απολύσεις αλλά η φωνή του αυτή τη φορά ήταν πολύ αδύναμη. Όχι δεν έπειθε με τις τοποθετήσεις του αλλά νομίζω ότι δεν ακουγόταν καν από το ακροατήριό του και τον ελληνικό λαό. Αυτή τη στιγμή οι δηλώσεις των ξένων προκαλούν περισσότερο ενδιαφέρον από μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Έλληνα Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του θα είχαν αποχαιρετήσει προ πολλού την εξουσία, αν η κατάσταση δεν τους κρατούσε δεμένους στην εξουσία.
Περιμένουμε λοιπόν όλοι οι Έλληνες τι θα αποφασίσει η διεθνής διαπλοκή για το μέλλον της Eλλάδας. Όταν θα αποφασιστεί ότι η χρεοκοπία της Eλλάδας τους συμφέρει, τότε θα την επιβάλουν όσες θυσίες κι αν κάνει ο ελληνικός λαός, όσες αποφάσεις κι αν πάρει η ελληνική κυβέρνηση. Η τύχη μας κρίνεται πλέον με βάση τα συμφέροντα άλλων κι όχι με κριτήριο τις θυσίες, τις επιδόσεις ή τα όποια πολιτικά ευρωπαϊκά οράματα.
Η πολύ κακή ψυχολογία του κόσμου από τη διευρυνόμενη φτώχεια, το πολύ κακό διεθνές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και η κυβερνητική έλλειψη έμπνευσης, πυγμής και αποτελεσματικότητας (δεν εννοώ τους στόχους του Mνημονίου) δημιουργούν το πιο αβέβαιο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό της μεταπολιτευτικής Eλλάδας. Είναι η ώρα να δείξουμε όμοιες αντοχές με αυτές των προηγούμενων γενεών.
Γ.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου