3 Οκτ 2011

Aπό δουλέμπορος, πάστορας...


Ο Tζον Nιούτον ξεκίνησε το δουλεμπόριο σε ηλικία 20 ετών. Τελικά έγινε καπετάνιος στο δικό του δουλεμπορικό πλοίο. «Ήμουν κάποτε ενεργό όργανο σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα για την οποία η καρδιά μου τώρα φρικιά», έγραψε αργότερα.
 Στις 10 Mαΐου 1748, το καράβι παράδερνε σε μια καταιγίδα. Μέχρι τότε ο Nιούτον δεν ήταν θρησκευόμενος, αλλά καθώς η καταιγίδα απειλούσε να αρπάξει το πλοίο, έπεσε στα γόνατα και άρχισε να προσεύχεται. «Θεέ μου, συγχώρεσέ με», παρακαλούσε καθώς τα κύματα έσκαζαν με βία το ένα μετά το άλλο επάνω στο κατάστρωμα. «Περίμενα με φόβο και ανυπομονησία να δεχθώ τον αναπόφευκτο χαμό μου», διηγήθηκε ο ίδιος. Όταν η καταιγίδα ξαφνικά σταμάτησε, έκανε τάμα να αφιερωθεί στο Θεό.
      Εκείνη τη στιγμή άλλαξε τη ζωή του για πάντα και, μια μέρα, θα άγγιζε τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.
      Χρειάστηκαν χρόνια, αλλά οδηγημένος από τη νέα πίστη του, ο Nιούτον εγκατέλειψε το δουλεμπόριο και έγινε πάστορας. Τελικά, άρχισε το κήρυγμα κατά της δουλείας και ξεκίνησε μια σταυροφορία για να υποστηρίξει την κατάργησή της.
   Έγινε επίσης πολύ γνωστός συγγραφέας ύμνων. Ένα τραγούδι του, που είναι πολύ γνωστό ακόμη και σήμερα, το Amazing Grace, δόξαζε τη δική του θαυμάσια μεταμόρφωση.


Rick Bayer
Συναρπαστικές ιστορίες που δεν ειπώθηκαν ποτέ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου