16 Ιουν 2012

Tο καλαμπούρι τέλειωσε...!

Ένας κυρίαρχος λαός μπορεί να επιλέξει ό,τι θέλει. Μπορεί ακόμη να επιλέξει και την καταστροφή του. Έχει κάθε δικαίωμα να ορίσει την περπατησιά του, όποια κι αν είναι αυτή. Συχνά οι λαοί πέφτουν θύματα δημαγωγών, που με μεγάλη ευκολία εκμεταλλεύονται τη δυσκολία, τα αδιέξοδα αλλά και τα όνειρα του κόσμου με αποκλειστικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας. Οι συνεχείς απογοητεύσεις ξεπερνιούνται με την δημιουργία νέων ελπίδων, συχνά το ίδιο ψεύτικων, η ζωή όμως συνεχίζεται και το κακό δεν είναι ανεπανόρθωτο. Έρχονται όμως στιγμές που οι λαοί πρέπει να πάρουν την μεγάλη απόφαση. 
Η σκέψη μας πρέπει να βρίσκεται στο μέλλον. Πρέπει με ψυχραιμία να ξεχωρίσουμε το σημαντικό από τη λεπτομέρεια, να καταλάβουμε το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα, τον μεγάλο κίνδυνο. Δεν είναι ώριμο αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες ώρες να σκεφτόμαστε για παράδειγμα τι έγραψαν οι Financial Times  ή κάποιο άλλο γερμανικό έντυπο αλλά να σκεφτούμε, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, πολιτικά και όχι παραπολιτικά. Ίσως αύριο να αποφασίσουμε για τα επόμενα 20 χρόνια και γι’ αυτό παιχνίδια με την ψήφο μας δεν επιτρέπονται.
Το καλαμπούρι τελείωσε. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το μέλλον της Eλλάδας βρίσκεται εντός του Eυρώ και της Eυρώπης. Καλό είναι να φανεί και το βράδυ των εκλογών…!
Γ.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου