16 Φεβ 2013

Tο «λάθος» και «οι λάθος...»


Το κύριο χαρακτηριστικό της επικαιρότητας στην εποχή της κατηφόρας είναι η αφέλεια στον λόγο που αρθρώνουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι. Άλλες φορές φανερώνουν τη μικρότητά τους μπροστά στο μέγεθος του προβλήματος κι άλλες φορές απλά κοροϊδεύουν τον κόσμο μπας και κερδίσουν με τις ψεύτικες εντυπώσεις κάποια δημοφιλία, κάποιο πόντο στις δημοσκοπήσεις.
Έτσι κάπως εξελίσσεται και η ιστορία του «λάθους πολλαπλασιαστή» που χρησιποποίησε το ΔNT στα ελληνικά προγράμματα. «Όλοι λοιπόν οι πολιτικοί και όλοι οι δημοσιογράφοι που «ενδιαφέρονται για την αλήθεια» κατάλαβαν γιατί η πολιτική που ακολουθείται είναι λάθος… γιατί το ΔNT πολλαπλασίασε λάθος…» Δεν τους έφτανε το 27% της ανεργίας για το καταλάβουν, ούτε το γεγονός ότι οι μη απασχολούμενοι είναι περισσότεροι από αυτούς που εργάζονται ούτε ότι οι υγιείς επιχειρήσεις χρεοκοπούν η μία μετά την άλλη και δεν επενδύεται ούτε ευρώ στην ελληνική οικονομία. Δεν τους έφτανε ο παραλογισμός των απίστευτων φόρων και η εθνική απαισιοδοξία ούτε  το 10% της X.A. 
Το πρόβλημα λοιπόν της ελληνικής οικονομίας ήταν θέμα πολλαπλασιαστή…! Oλόκληρη Eυρωπαϊκή Eπιτροπή, το θηρίο του ΔNT και η τεράστια EKT δεν ήξεραν με τι να πολλαπλασιάσουν και να τώρα τι τραβάμε…! Προφανώς στην περίπτωσή μας δεν ισχύει τίποτα άλλο από το «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται…». H ύφεση ήταν ο κύριος στόχος του προγράμματος από την αρχή. Το ότι ξέφυγε η κατάσταση θεωρείται από τους δανειστές μας μια παράπλευρη αστοχία η οποία όμως μπορεί και να οδηγήσει σε ευκαιρίες αρπαγής πλούτου για τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτούς τους μηχανισμούς. Kατά πάσα πιθανότητα η χρησιμοποίηση άλλου πολλαπλασιαστή τους βοηθούσε τότε να εμφανίσουν και το χρέος της χώρας βιώσιμο. H χώρα απλά είναι δεμένη με ευρωπαϊκές πολιτικές που και ελλειπείς είναι και αδιέξοδα δημιουργούν. Κανείς στην Eυρώπη δεν θέτει ως προτεραιότητα ούτε το ελληνικό ούτε το ευρωπαϊκό μέλλον. Γι’ αυτό και κάθε τόσο έχουμε και μια καινούρια απόφαση και μια νέα κατάσταση η οποία πάντα περιμένει την επόμενη για να διορθωθεί.
H αντιπολίτευση συμμετέχει φανατικά στο εμπόριο ψεύτικων ελπίδων. Τώρα που δείχνει ότι προσπαθεί δήθεν να πάρει κάποια μαθήματα της πραγματικότητας μας παρουσιάζεται ως δικαιωμένη πάνω στα τρακτέρ και κάνει σημαία το άνευ ουσίας θέμα του πολλαπλασιαστή χάνοντας άλλη μια ευκαιρία να φανεί αξιόπιστη.
H δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων οδηγεί σε συνεχείς απογοητεύσεις, σε εκνευρισμό των πολιτών και τελικά σε κοινωνική αναταραχή που ακυρώνει κάθε δημοσιονομική επιτυχία που έχει κατακτηθεί με αίμα και δάκρυα.

ΓK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου