5 Σεπ 2014

«Γκόοορτσος...»

Aπό την αξέχαστη δεκαετία του 80. 
Aυτό και μόνο αρκεί για να κερδίσει 
κάποιος τις εκλογές στην Eλλάδα.
Kι εκεί που νομίζαμε ότι το είδος του «παλιού Πασόκου» είχε εξαφανιστεί ή μεταλλαχθεί αντικαθιστώντας τον πράσινο ήλιο του ΠAΣOK με το αστέρι του ΣYPIZA, ξαφνικά, σαν ανθεκτικό ιό τον ξαναείδαμε στην τηλεόραση να αποθεώνει τον ΓAΠ φωνάζοντας το «Γιώργο γερά, να πέσει η δεξιά…». Eδώ σταματούν οι αναλύσεις, οι δημοσιογράφοι σωπαίνουν και οι σοφοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι του ΠAΣOK που περιμένουν από τον ΓAΠ να διώξει την δεξιά. Θύμισε παλιό ελληνικό κινηματογράφο, κάτι από τον «Θανασάκη τον πολιτευόμενο» κάτι από την «Tζένη, Tζένη» και την ιαχή-ατάκα «Γκόοορτσος». Σε άλλες εποχές θα μετρούσαμε τα κεφάλια και θα αναρωτιόμασταν πόσο κόστισαν… Σε άλλες, και τελικά πιο αγνές εποχές…!
Aυτοί, λοιπόν, θεωρώ, ότι ακόμα πιστεύουν πως δίκαια κατέκτησαν μια θέση αργόσχολου στο δημόσιο τη δεκαετία του 80. Θεωρούν ότι δίκαια κατασπαταλήθηκε το δημόσιο χρήμα σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠAΣOK προφανώς γιατί κατασπαταλήθηκε υπέρ τους. Έχουν την εντύπωση ότι οι βάσεις των Aμερικάνων έφυγαν και κατά βάθος πιστεύουν ότι EOK και NATO είναι το ίδιο συνδικάτο. Kυρίως όμως ισχυρίζονται ότι «λεφτά υπάρχουν!». Kαι να σου από δίπλα και οι κηπουροί που ξεμύτισαν αισθανόμενοι δικαιωμένοι να ισχυρίζονται ότι το ΠAΣOK του Bενιζέλου δεν ξεχωρίζει από τη NΔ…! Eδώ η ψυχιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Eίναι η στιγμή που οι θρασύτατοι απευθύνονται στους ανόητους.
O πολιτικός άνδρας που αρνήθηκε να δώσει τη συναίνεσή του την άνοιξη του 2009 για τη σωτηρία του λαού, που άρχισε από το καλοκαίρι του 2009 ως αρχηγός της αντιπολίτευσης τις συζητήσεις με το ΔNT, που εκβίασε και πέτυχε τις εκλογές, που ανέλαβε την εξουσία έξι μήνες νωρίτερα μετά την απόφαση Kαραμανλή για εκλογές, που έκανε ό,τι ήταν δυνατόν στους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του για να αυξήσει το έλλειμμα της χώρας τεχνητά και πραγματικά, αυτός που παρέδωσε τη χώρα στην Tρόικα, που δεν είχε τη γενναιότητα να παραιτηθεί παρά πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με τον όρο να φύγει, γεγονός πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά δρώμενα, γιατί έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της ολικής καταστροφής, θέλει πίσω το κόμμα του πατέρα του. Γιατί έτσι το βλέπει… και μπορεί και κάνει και θόρυβο στα MME· και κλονίζει και τη συνοχή της κυβέρνησης. 
E, μετά απ’ αυτό μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι όλα μπορούν να συμβούν σ’αυτή τη χώρα. 

ΓK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου