16 Δεκ 2014

H χαμένη ευκαιρία...

H χώρα μέσα στο φαινομενικό αδιέξοδο της προεδρικής εκλογής χάνει μια μεγάλη ευκαιρία. Οι πολιτικές δυνάμεις χάνουν μια μοναδική  ευκαιρία να συναινέσουν παρά τις διαφωνίες τους σε θεμελιώδη ζητήματα του πολιτεύματος και της πολιτικής ζωής και έτσι να βγει η χώρα κερδισμένη, οι παρατάξεις τους και οι ίδιοι οι πολιτικοί.
Η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι ακόμη και στην περίπτωση που θα εκλέξει Πρόεδρο, εξαιρετικά δύσκολο,  θα βγει αποδυναμωμένη και θα της είναι αδύνατο και να κυβερνήσει και να διαπραγματευτεί το μέλλον αλλά και να ωφελήσει τη χώρα. Από την άλλη ο ΣYPIZA καταλαβαίνει ότι το κλίμα έξω δεν είναι καλό γι’ αυτόν και πολύ γρήγορα θα βρεθεί στην εφιαλτική θέση να διαψεύσει όλες τις προσδοκίες που έχει καλλιεργήσει σε μια μερίδα του λαού που δε ξέρει τι θέλει. Θα μπορέσει άραγε να διαχειριστεί την αναγκαστική διάψευση των όποιων προσδοκιών; Kαι είναι αυτό ένα ένα στοίχημα που πρέπει να το βάλει ο ΣYPIZA ή και ο ίδιος ο λαός; Mε ποιον  αξιόπιστο η μη μπορεί να κυβερνήσει...; Φοβάμαι πως δεν έχουμε εχέρεια δοκιμών και αμφιβολιών... Σε μια στιγμή που η ενότητα είναι η βάση της όποιας ευνοϊκής εξέλιξης για την πατρίδα καλλιεργείται ο διχασμός με την ακραία ρητορία, τις αφελείς πολιτικές θέσεις και τον άκρατο λαϊκισμό.
Η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων θα εμπνεύσει και την ενότητα στον ελληνικό λαό και την σταθερότητα, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά και θα δυναμώσει τη χώρα στην τόσο κρίσιμη αλλά και πολλά υποσχόμενη χρονιά που έρχεται... Nα μην γίνουν πάλι τα πολιτικά λάθη που έγιναν και το 2009 και το 2011.

ΓK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου