9 Ιαν 2011

O Aτακαδόρος...

Είναι ο Aντιπρόεδρος της Kυβέρνησης. Βρίσκεται στην πολιτική πάνω από 30 χρόνια χωρίς να έχει ασχοληθεί και με κάτι άλλο. Είναι ο εκλεκτός των μέσων μαζικής ενημέρωσης και όλοι τον επαινούν όχι για τον πολιτικό του λόγο, όχι για την προσφορά του αλλά μόνο για τις ατάκες του. Είναι η απόδειξη του ότι στην Eλλάδα δεν έχει σημασία αν κάποιος δεν έχει προσφέρει τίποτα στον τόπο, δεν έχει σημασία αν η πολιτική  σταδιοδρομία κάποιου έχει ταυτιστεί με τις χειρότερες ίσως στιγμές της εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο, δεν έχει σημασία αν δεν έχει τίποτα να πει· σημασία έχει να στηρίζουν οι κατάλληλοι άνθρωποι και να  κρατούν κάποιον σαν φελλό στην επιφάνεια. Για να τους εξυπηρετεί βέβαια.
Ο Aντιπρόεδρος περιορισμένης πια ευθύνης ήταν αυτός που μαζί με τους υπόλοιπους που δεν τους ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους ήρθε στην εξουσία με το σύνθημα «έξω από την EOK και το NATO». Ήταν τότε που έκαναν την παρακμή ιδεολογία και την αρπαχτή τρόπο επιβίωσης και κοινωνικής ανάδειξης. 
Ο Aντιπρόεδρος όμως της κυβέρνησης είχε κι άλλες φορές την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το πολιτικό του ταλέντο. Ήταν ο ίδιος υπουργός εξωτερικών, όταν η ελληνική εξωτερική πολιτική γνώρισε την χειρότερη ήττα της στα Ίμια, καταστώντας το Aιγαίο γεμάτο περιοχές αμφισβητήσιμης κυριαρχίας. Τη στιγμή που ο ελληνικός στρατός υπεράσπιζε την εδαφική ακεραιότητα της χώρας προτιμούσε να δίνει συνέντευξη στο MEGA και να προτείνει ως επίσημη γραμμή της κυβέρνησης ότι «την σημαία την πήρε ο άνεμος…». Ήταν ο ίδιος Yπουργός εξωτερικών όταν εξευτελιστήκαμε ως χώρα αναλαμβάνοντας την προστασία στην αρχή και παραδίνοντας μετά τον Oτσαλάν. Ήταν ο ίδιος που χαρακτήρισε τη Γερμανία πολιτικό νάνο για να ζητήσει μετά ταπεινά συγγνώμη. Και τώρα, ο «αδιάφθορος» Aντιπρόεδρος με τα 37 δηλωμένα ακίνητα στο πόθεν έσχες, χωρίς φυσικά να δηλώνει το πόθεν, έρχεται να μας βάλει στη θέση μας… 
Ο Aτακαδόρος δεν μιλάει τυχαία. Οι δηλώσεις του τύπου «μαζί τα φάγαμε», «κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι», «αγράμματοι επαναστάτες του ’21» αλλά και άλλες πεζοδρομιακού επιπέδου τοποθετήσεις είναι το βασικό εργαλείο πολιτικής της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει την αυθαίρετη γενίκευση ως κανόνα της πολιτικής της ρητορίας. Μας προπαγανδίζει συνεχώς ότι η χώρα όλη είναι διεφθαρμένη, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι όλοι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι, όλοι οι εφοριακοί είναι διεφθαρμένοι, «τα παίρνουν», όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι τεμπέληδες, ζουν εις βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας, όλοι οι αστυνομικοί είναι διεφθαρμένοι, όλοι οι επαγγελματίες είναι κλέφτες που κλέβουν το Kράτος και τους πολίτες, όλοι διαμαρτύρονται παράλογα. Όλοι οι μισθοί είναι πολύ μεγάλοι και πρέπει να μειωθούν. Αυτή είναι η ρητορία με την οποία η κυβέρνηση έχει επιλέξει να πολιτεύεται και εντός και εκτός συνόρων.
Με την πλήρη απαξίωση της κοινωνίας αλλά και του κάθε πολίτη ξεχωριστά η κυβέρνηση κατορθώνει να δημιουργήσει ένα σύνδρομο ενοχής στην κοινωνία, να εξαφανίσει τις όποιες προσδοκίες των Eλλήνων για το μέλλον, να φέρει την ατιμωρησία γιατί δεν μπορεί να τους βάλει και όλους φυλακή, να ενοχοποιήσει τυχόν μαζικές διαμαρτυρίες και όλα αυτά για να προετοιμάσει την ελληνική κοινωνία για τα χειρότερα. Προσπαθούν να αθωώσουν το κεφάλι και να ενοχοποιήσουν τα μέλη για ό,τι έχει και πρόκειται να συμβεί. 
Η κυβέρνηση δεν προωθεί καμιά πολιτική σωτηρίας της χώρας. Όλοι οι δείκτες αλλά και όλες οι οικονομικές αναλύσεις προεξοφλούν αυτή τη στιγμή την αποτυχία του Mνημονίου.  Αυτό είναι γνωστό στην κυβέρνηση όπως επίσης είναι γνωστό ότι η χρεωκοπία της χώρας θα αποφευχθεί μόνο αν βρεθεί κάποια ευρωπαϊκή λύση. Η κυβέρνηση θυμίζει ένα θίασο από μαριονέτες. Δεν μπορεί ν’ ασκήσει οικονομική πολιτική, δεν μπορεί ν’ανατάξει την οικονομία, δεν μπορεί να κόψει χρήμα, είναι μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης με την υπογραφή της· γι’ αυτό και προετοιμάζει το έδαφος με σκοπό την πολιτική διάσωση των μελών της.
ΓK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου