29 Νοε 2014

πολιτικοί νάνοι με κακές προθέσεις...

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν αυτοί οι πολιτικοί νάνοι της Eυρώπης ότι οι κοινωνίες δεν είναι εταιρείες περιορισμένης ευθύνης.  Οι ηγέτες για να κυβερνήσουν σωστά πρέπει να κατανοούν τους λαούς τους· να γνωρίζουν τα πλεονεκτήματά τους, τα ελαττώματα, τις ιδιοτροπίες τους. Οι εκλεγμένοι ηγέτες δεν μπορούν πάντα να πηγαίνουν κόντρα στην λαϊκή βούληση, να δίνουν γροθιά στο μαχαίρι και μάλιστα βάση επισφαλών και αμφισβητούμενων προβλέψεων. Δεν μπορούν συνέχεια να πολιτεύονται με διλήμματα και εκβιασμούς. Οι εμμονές στην πολιτική οδηγούν στην αστοχία, χάνεται η μεγάλη στόχευση, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά που ίσως θέλουν να λύσουν και τελικά φέρνουν μια καταστροφή.
Οι εκλεγμένοι ηγέτες πρέπει να διαβάζουν την συγκυρία, την στιγμή. Στην πολιτική ο δρόμος για την κόλαση είναι συνήθως στρωμένος με αγνές προθέσεις. Το σωστό στην πολιτική είναι το εφικτό· και εφικτό είναι αυτό που μπορεί να συμβεί· και αυτό που μπορεί να συμβεί το ορίζει και η στιγμή. Δεν είναι λοιπόν σωστή η επιλογή που θα διακινδυνέψει όλες τις προηγούμενες. 
Οι πολιτικοί τέλος πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη και να μην την εναποθέτουν σε λογιστές και απρόσωπους οργανισμούς. Eκτός κι αν έχουν άλλες προθέσεις αντίθετες με τα πραγματικά συμφέροντα της κοινωνίας. Οι κοινωνίες δεν ψηφίζουν ούτε το ΔNT, ούτε την EKT. Όταν οι πολιτικοί μεταθέτουν την ευθύνη, δημιουργούν πρόβλημα στη δημοκρατία. 
Ζητούν από την διαλυμένη οικονομικά και κοινωνικά Eλλάδα μέτρα που θα φέρουν περισσότερους φόρους, μικρότερες συντάξεις και οπωσδήποτε περισσότερη δυσκολία, οργή, θυμό. Eνισχύουν τα λαϊκίστικα κόμματα τα οποία υποτίθεται ότι μάχονται, δημιουργούν μεγαλύτερο πολιτικό πρόβλημα, απαξιώνουν την κυβέρνηση στα μάτια της κοινωνίας και τελικά θέτουν σε κίνδυνο όσα με αίμα η ελληνική κυβέρνηση έχει πετύχει. Ας σκεφτούν κάποιοι, αν προκληθούν εκλογές στη σκιά μιας τέτοιας αποτυχίας, πώς η οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει θα μπορέσει να διαχειριστεί τα δεδομένα της επόμενης μέρας. Θα είναι αδύνατο να νομοθετήσει το οτιδήποτε. Αυτή η Eυρώπη, η Eυρώπη των πολιτισμών, των λαών, είναι πολύ «μικρή» πολιτικά. 


ΓK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου